o conxuro da quiemada

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snoopy
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o conxuro da quiemada

Mensagempor snoopy » quinta, 11 mai 2006, 02:57

O CONXURO DA QUEIMADA
ouchos, coruxas, sapos e bruxas.
Demos, trasgos e diaños,
espritos das nevoadas veigas.
Corvos, pintigas e meigas:
feitizos das manciñeiras.
Podres cañotas furadas,
fogar dos vermes e alimañas.
Lume das Santas Compañas,
mal de ollo, negros meigallos,
cheiro dos mortos, tronos e raios.
Oubneo do can, pregon da morte;
fuciño do sátiro e pe do coello.
Pecadora lingua da mala muller
casad cum home vello.
verno de Satán e Belcebú,
lume dos cadavres ardentes,
corpos mutilados dos indecentes,
peidos dos infernales cús,
muxido da mar embravecida.
Barriga inutil da muller solteira,
falar dos gatos que andan a xaneira,
guedella porca da cabra mal parida.
on este fol levantarei
as chamas deste lume
que asemella ao do Inferno,
e fuxirán as bruxas
acabalo das suas escobas,
indose bañar na praia
das areas gordas.
¡oide, oide! os ruxidos
que dan as que non poden
deixar de queimarse no agoardente
quedando así purificadas.
E cando este brebaxe
bailxe po las nosas gorxas,
quedaremos libres dos males
da nosa alma e de todo embruxamento.
orzas do ar, terra, mar e lume,
a vos fago esta chamada:
si é verdade que tendes mais poder
que a humana xente,
eigui e agora, facede cos espritos
dos amigos que estan fora,
participen con nos desta Queimada.

La Queimada es una bebida deliciosa y digestiva.
Hay que hacerla en un recipiente de barro cocido y esmaltado de boca grande en el cual se vierte aguardiente y azúcar en la proporción de 120 gramos de azúcar por litro de aguardiente. Después de removerla un poco se le planta fuego, tomando un cazo en el que habremos colocado un poco de azúcar con aguardiente, y muy despacio se acerca al recipiente hasta que el fuego pase de uno al otro. Se remueve con el cazo hasta que se queme la casi totalidad del alcohol. Se deja apagar y se sirve.

El aguardiente se extrae del orujo de uva en el alambique.
El único herramental del "aguardenteiro" es el alambique, compuesto de pota, caparacete, la vavilla y el depósito donde está la serpentiña o colebriña y el agua para enfriar.

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